Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα χειροποίητα κοσμήματα

POST

Τα χειροποίητα κοσμήματα έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.

Οι κατασκευαστές και οι κοσμηματο-τεχνίτες καταβάλλουν προσωπική φροντίδα και αγάπη στο έργο τους, και αυτό φαίνεται στα μοναδικά κομμάτια που δημιουργούν πολλά από τα οποία αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης.

Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι τα χειροποίητα κοσμήματα αποτελούν μια πραγματικά καλή επένδυση.

Και υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό. Ας δούμε μερικούς.

  • Δεν χρησιμοποιούνται μηχανήματα μαζικής παραγωγής. Τα χειροποίητα κοσμήματα, εξ ορισμού, κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από τα χέρια του κοσμημτο-τεχνίτη ή του κατασκευαστή.

Χωρίς τη χρήση εξοπλισμού και μέσων μαζικής παραγωγής, τα μέρη συγκολλούνται, πριονίζονται, σκαλίζονται και σχηματίζονται ένα προς ένα.

  • Η Αξία του Χρόνου: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα χειροποίητα κοσμήματα χρειάζονται σημαντικό χρόνο για να δημιουργηθούν επειδή δεν μεσολαβούν μηχανές.

Η διαδικασία δημιουργίας ενός χειροποίητου κοσμήματος μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες έως και κάποιες εβδομάδες.

  • Η Δημουργική Διαδικασία: Αυτή αντικατοπτρίζεται πλήρως σε κάθε κομμάτι ή ιδέα που δημιουργεί ο κατασκευαστής.

Η αξία του κάθε κομματιού καθορίζεται από τη διαδικασία σχεδιασμού και από τη στενή σχέση δημιουργού με το αντικείμενο της δημιουργίας του.

Κάθε καμπύλη, κάθε γραμμή, δεν είναι τυχαία καθώς έχει γίνει για κάποιο σκοπό.

Για τον κάθε κατασκευαστή, η εστίαση είναι στο τελικό προϊόν.

Μην παραλείψετε αμέσως μετά να δείτε την ξεχωριστή συλλογή μας από Χειροποίητα Ασημένια Κοσμήματα

  • Υλικά: Η αξιοπιστία των υλικών που χρησιμοποιούνται σε ένα χειροποίητο κομμάτι είναι σχεδόν πάντα εξαιρετικής ποιότητας.

Σε εργοστάσια μαζικής παραγωγής όπου διάφορα «βρώμικα» μέταλλα αναμιγνύονται μαζί για να φτιάξουν εξαρτήματα κοσμημάτων, είναι δύσκολο αυτά να ελεγχθούν ή ακόμη και να γνωρίζουμε ποια ακριβώς κράματα έχουν χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία παραγωγής.

  • Οι δημιουργοί κοσμημάτων πολύ συχνά δεσμεύονται σε βιώσιμα προϊόντα που σέβονται τις πηγές προέλευσης των υλικών και το οικοσύστημα στο οποίο αυτά θα λειτουργήσουν.

Αυτό καθιστά τους δημιουργούς κατά κάποιο τρόπο «ηθικούς». Και το να είσαι με αυτόν τον τρόπο «ηθικός» εμπεριέχει από μόνο του μεγάλη αξία που δεν καλύπτεται από κανένα εργοστάσιο μαζικής παραγωγής.

  • Ποιότητα: Δεδομένου ότι η ικανότητα να εποπτεύεται η όλη διαδικασία από την αρχή έως το τέλος είναι εγγενής στη διαδικασία κατασκευής του κοσμήματος, η παραγωγή μικρότερης κλίμακας είναι σχεδόν πάντα υψηλότερης ποιότητας.

Πολύ λογικά οι κατασκευαστές και οι τεχνίτες υπερηφανεύονται για τη δουλειά που κάνουν.

Δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα κακής ποιότητας με την υπογραφή τους να φύγει από το εργαστήριό τους.

  • Τοπικά φτιαγμένο με αγάπη: Στις μέρες μας όπου η κάθε «τοπική αγορά» απολαμβάνει μεγάλης αξίας, η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος στη δημιουργία αγαθών όπως και η υποστήριξη τοπικών τεχνιτών είναι κάτι πολύ καλό τόσο για το περιβάλλον όσο και για όλους μας. Οι καλλιτέχνες και οι κατασκευαστές εμποτίζουν με αγάπη και προσωπική ενέργεια κάθε έργο τους.

Υπάρχει τεράστια αξία για την υποστήριξη του τοπικού από άποψη αειφορίας και ενέργειας.

Επιλέον μαζί με την αξία που έχει κάθε χειροποίητο κόσμημα, αγοράζετε επίσης ένα πραγματικά μοναδικό προϊόν. Ακόμα κι αν το χειροποίητο κομμάτι είναι μέρος μιας έκδοσης – κανένας κατασκευαστής δεν δημιουργεί δύο κομμάτια που να είναι ακριβώς ίδια. Είστε το μόνο άτομο με αυτό το συγκεκριμένο κόσμημα και αυτό λέει πολλά.

Όταν, λοιπόν, σκέφτεστε να αγοράσετε ένα χειροποίητο κόσμημα, καλό είναι να λάβετε υπόψη ότι, αν και μπορεί να είναι μια επένδυση, παράλληλα εξακολουθείτε να υποστηρίζετε κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Ενώ φυσικά, γνωρίζοντας ότι έχετε ένα μοναδικό κομμάτι από τα κοσμήματα του όποιου καλλιτέχνη στη συλλογή σας, θα σας κάνει να νιώσετε υπέροχα για την αγορά σας.